Wat is je Ziele – Teken?

Bijna iedereen kent haar of zijn Zonne- Teken, maar ken jij ook je Ziele – Teken? In Evolutionaire Astrologie (EA) symboliseert Pluto je Ziel.Heb je soms het gevoel bij het lezen van je Zonne-teken dat er iets méér moet zijn? Of dacht je soms : is astrologie alleen dit maar?

Natuurlijk is er nog heel veel meer dan de energie van je Zonne-teken. Elke generatie heeft zijn eigen energie en vibratie. Individueel kunnen we iets betekenen voor onszelf of voor anderen, maar collectief kunnen we effectief veranderingen doorvoeren.

Bij EA representeert het teken waarin Pluto staat de generatie waarin de Ziel wordt geboren,het huis waarin Pluto staat staat voor de individuele oriëntatie van de Ziel. Teken-en huis positie van Pluto beschrijven dus de weg waar de Ziel vandaan komt of met andere woorden, de karmische dynamiek van de meest recente levens wordt weergegeven.

Het verlangen naar veiligheid en hoe men aangetrokken wordt tot het verleden vinden we terug in deze karmische dynamiek. Deze dynamiek kan zich in het onderbewustzijn afspelen tot men voldoende geëvolueerd is en de vele patronen in gedragingen kan herkennen die zich leven na leven herhalen.

We komen op planeet Aarde om te evolueren en om tot ontwaakt bewustzijn te komen. De evolutionaire intentie van iedere Ziel wordt beschreven door het teken en huis dat tegenover Pluto staat, beter bekend als het ppp, Pluto’s polariteits punt. Het polariteits teken beschrijft de lessen die een ganse generatie Zielen kan leren. Het polariteits – huis van Pluto toont de individuele levenslessen van de Ziel.